06-20806514 info@bodepth.com

Over mij

Welkom op mijn website! Ik ben 10 jaar geleden in aanraking gekomen met systemisch werk. Een werkwijze is bijvoorbeeld gebruik maken van opstellingen. (familie opstellingen/ organisatie opstellingen) Op een dag vertelde een goede vriendin mij hierover. Zij gaf mij een adres en ik besloot om mijn man een sessie cadeau te geven. Tijdens deze sessie gebeurden er bijzondere dingen; het voelde als ”magie”: Er bleek een last van zijn schouders te glijden en hij ging letterlijk niet meer gebogen door het leven. 

Geïnspireerd door deze ervaring heb ik het besluit genomen om een opleiding te volgen in het systemisch werk. Hiervoor ben ik naar het Bert Hellinger Instituut in Groningen gegaan. Ik wil mijn eigen leven en de wereld beter begrijpen, zo ook leren omdenken en tot andere perspectieven komen. Nu ik het systemisch gedachtegoed steeds beter begrijp, zie ik het in allerlei zaken terug te zien, bijvoorbeeld in het onderwijs. Moeizame veranderingen in organisaties kunnen door middel van systemisch kijken worden opgelost. Hierin heb ik mij verder verdiept. 

Wat bij systemisch werken voelt als ”magie”, zo ervaar ik dat ook met het schilderen. Ik verwonder mij over het resultaat: Een deel is door mij gemaakt en een deel ontstaat gewoon. Mijn geschiedenis zit in het werk, een verhaal wordt verteld. Systemisch werk is ook een verhaal neerzetten van de geschiedenis.

Ik heb tekenen gedaan bij Ubbo Emmius te Leeuwarden. Destijds was er voor mij als docent hierin geen werk in te vinden, maar ondertussen ben ik ben wel altijd blijven tekenen / schilderen. Ik heb nooit geëxposeerd, maar nu is het tijd om mijn werk aan de buitenwereld te tonen via mijn verkoop galerie

 

Caro Lourens Oterdoom

Caro Lourens Oterdoom

”Toen ik alle technieken leerde, kwam ik erachter dat ik het liefste met acrylverf werk. Ik zet het schilderij op met houtskool, waarna ik ga schilderen. De kleuren gebruik ik zo puur mogelijk”

Bo staat voor prettig en schoonheid.  Depth is diepte.

De diepte ingaan levert soms pareltjes op!